PRIVATE RESIDENCE,  Chenequa,  WI

This 8,000 square foot house was shaped by the design principles of Frank Lloyd Wright and the Prairie School of Architecture. Typical features include low-sloped hip roofs, clerestory windows, large roof overhangs, the use of natural materials inside and out, casement windows, radiant in-floor heating and integration with the site.

The program called for an open plan with great room, dining room, entry, kitchen, family room, den and six bedrooms. The use of high and low ceilings in combination with indirect lighting created spaces that were both intimate and able to accommodate large crowds.

Although air conditioned, the home was designed to be primarily cooled during the summer by natural ventilation. The house's elevated site maximized views of the neighboring wetland and an on-site manmade pond.


PRIVATE RESIDENCE,  Reno,  NV

Situated on a spectacular 14 acre hillside site, this contemporary house commanded 270 degree views of the City of Reno and the surrounding valley.

The design included a circular entry drive and indoor pool with telescoping glass doors to easily convert the pool to outdoor use.

The roof was clad in standing seam stainless steel with razor edge fascias and swept-back overhangs reminiscent of jet aircraft wings


PRIVATE RESIDENCE,  Chenequa,  WI

An existing lakefront 1950's ranch home was completely renovated and enlarged. Additions included a four car garage, indoor lap pool and fitness center, guest suite, front entry and flanking greenhouse towers which are used for dining and entertaining.

This home was remodeled and enlarged again in 1995. Work included the addition of a 3,500 square foot master bedroom. The home was completely gutted and refurbished and now includes over 14,000 square feet of finished space.


PRIVATE RESIDENCE,  Brookfield,  WI

This residence contains 7,000 square feet of living space and four car garage on a site of less than one acre. all major living spaces radiate out from a central stair hall which splits the home into two distinct zones: public and private. The exterior elevation open on all four levels with terraces and decks which maximize views over the site. reminiscent of the Arts and Crafts movement, the exterior exhibits a subtle, consistent and sophisticated detailing. Also feature are: steep roofs and the use of cedar and brick throughout.


ABE'S CLUBHOUSE,  Whitefish Bay, WI 

This structure was the final phase of a larger two-year project which involved the complete renovation and enlargement of an existing residence on Lake Michigan in Whitefish Bay. The owners requested that an existing gardener's shed on the property be demolished and replaced with a larger more functional and permanent building. The architects suggested that a second element be added which would function as a play structure for their eight-year-old son, Abe.

The project offered the architects a rare indulgence in fun, whim and fantasy as well as an opportunity to solve the owners' programmatic requirements. What resulted was a building comprised of two distinct elements - the low structure, or gardener's shed, and the tower element or clubhouse.

The clubhouse, which is sheathed entirely in vertical board and batten cedar siding complete with a separate pair of child-size doors, is reminiscent of lighthouses typical of the western shore of Lake Michigan. The clubhouse offers a focal point to the property while the gardener's shed acts as a companion building to the nearby residence which it more closely resembles.

The architects acted as their own general contractor and provided all labor for the project including pouring concrete for the foundation, framing walls and roofs, and applying siding, shingles and paint. The architects also completely fabricated eleven operable casement windows, three one-panel doors and their frames. Attention to detail and craftsmanship was emphasized throughout.